Szentlőrinckáta
info@linszter.net

RON95 Premium vs RON100

Régóta terveztem egy összehasonlítást csinálni, hogy a Honda ECU miként változtatja a gyújtást a különböző üzemanyagokhoz. Az alany a saját 2003-as 7G Accord 2.4 Automata kombim. Az ECU minimálisan programozva van, de a gyújtás és hozzá tartozó limit táblák jelenleg nincsenek módosítva.

A Honda az alap gyújtást táblát magas oktánszámra programozza fel, majd egy limit táblával szabályozza, hogy 100-as oktánszámú benzinnél mi a maximum előgyújtás mielőtt kopogásos égés keletkezne. Ezután 90-es oktánszámmal létrehoznak egy alacsony oktánszámú limitet. Egy Knock Control-nak nevezett paraméter mutatja meg, hogy az ECU hány százalék gyújtást vesz el menet közben a limitben meghatározott értékből.

Vegyünk egy alap példát. Ha az alap előgyújtást 25 fok, a Knock Control érték 0.5 (50%), a limit értéke pedig 10 fok akkor a végső gyújtás: 25 – (10 * 0.5) = 20. Ha a Knock Control 1 (100%) akkor 25 – (10 * 1) = 15.

A Knock Control egy folyamatosan változó érték, de kizárólag akkor változik ha terhelés van, tehát se alapjáraton, se motorféknél, se egyenletes haladásnál nem változik, csak akkor ha minimális gyorsítás van.

Tesztelés során ugyanazon a kúton volt tankolva, ugyanazon az útvonalon, hasonló körülmények között nagyjából 20-25perces normál város + országút használat. Első körben nézzük a 100-as benzint, mivel az autót azzal használom.

A Knock Control átlag értéke maximum 0.04 azaz 4%. Ez azt jelenti, hogy a 10 fok gyújtás limit mindössze 4%-át veszi el.

Knock Control átlag (100-as benzin)

A maximum Knock Control érték 0.18 (18%) ami normál gyorsításnál nagyon gyorsan vissza csökkent 0-ra.

Knock Control maximum (100-as benzin)

Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy az ECU átlagosan mennyi gyújtást vett el. A maximum érték itt 0.5 fok.

Knock Retard átlag (100-as benzin)

Miután szinte teljesen kiautóztam a 100-as benzint, félig megtankoltam ugyanazon a kúton prémium 95-ös benzinnel. Itt már a kútról való kikanyarodásnál lehetett látni a különbséget. Kigyorsításoknál a Knock Control sokszor hírtelen felugrott és óvatos gyorsításoknál is csak minimálisan csökkent. 0-ra levinni szinte lehetetlen volt.

Knock Control átlag (Prémium 95-ös benzin)

A maximum Knock Control 0.9 volt. Ez az érték el tud menni 1.3-ig is, de én már 0.5-ös értéknek se örülök.

Knock Control maximum (Prémium 95-ös benzin)

Itt pedig látható, hogy az ECU átlagosan hány fok gyújtást vett. Ezek elég magas értékek ha azt vesszük, hogy 1.5-2fok előgyújtás változtatással akár 5LE-t is nyerhetünk némelyik motornál, itt pedig átlagosan 5-8 fok gyújtást vesz el az ECU.

Knock Retard átlag (Prémium 95-ös benzin)

Remélem ezzel a teszttel sikerült szemléltetni, hogy van különbség 95-ös és 100-as benzin között és ennek sok köze nincs ahhoz, hogy E5 vagy E10.