Tiszanána
info@linszter.net

Accord 2.4 + RON95

Accord 2.4 + RON95

Az alábbi autó a mostani körülmények miatt 95-ös benzinnel érkezett „Stage1” programozásra és viszonylag sok kilométer van már benne. A 95-ös benzin miatt általában gyárin szoktam hagyni a gyújtás és knock limit értékeket, hogy biztonságosabb legyen. A korábbi VTEC váltás miatt viszont ennél az autónál mind teljesítményben mind nyomatékban gyári értéknél rosszabb eredményt produkált 4500 és 6000-es fordulat között.

Gyári vs Stage1 program gyári gyújtás és knock limit értékekkel

Ezt a beesést orvosolni kellett így megpróbáltuk mit reagál az autó ha adott tartományon a full Stage1 programot kapja. Az eredmény egyből sokkal jobb lett, viszont így 4500 és 6000 között be-be csörgött a motor, ezért így nem maradhatott.

Gyári vs Stage1
Gyári vs Stage1 program gyári gyújtás és knock limit értékekkel vs Stage1

A végleges programnál 5000 és 5500 között a gyári teljesítményt és nyomatékot hozta az autó, ha picit is próbáltam növelni, ott már becsörgött a motor. Összességében azért így se lett rossz, de 100-as benzinnel lényegesen jobb lenne a teljes tartományban.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.