Tiszanána
info@linszter.net

Civic FN2 Type-R

Civic FN2 Type-R

Origin Cars műhelyéből érkezett ez az FN2, ahol egy Injen Cold Air Intake-et és egy SRS leömlőt kapott az autó. A két módosítás miatt ugyan nőt a teljesítmény, de szinte teljes tartományban szegény volt a keverék padlógázon.

Szinte teljes tartományban szegényebb a keverék mint kellene

Ez koránt sem ideális. Kiindulásnak kapott az autó egy már jól bevált „Stage1” reflash-t amivel még mindig szegényebb volt a keverék mint kellene. Ezután egyedileg lett programozva az autó. Itt jól látszik a különbség a gyári és az egyedi program között. 5500-as fordulaton +23LE és +30Nm a különbség.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

A végleges programmal az üzemanyag is korrigálva lett, hogy ne legyen szegény a keverék.

Végleges programnál sokkal ideálisabb a keverék

 

One Response

Comments are closed.