Tiszanána
info@linszter.net

Civic FN2 Type-R

Civic FN2 Type-R

Ez az FN2 volt már nálam korábban egy „Stage1” reflashre. Akkor egy Japspeed leömlő volt rajta, most viszont bekerült egy Injen Cold Air Intake is, amit szintén az Origin Cars szerelt be. A görbén szerepelnek a korábbi mérések és a mostani is, ehhez némi magyarázat:

  • Zöld: Japspeed leömlő, gyári program
  • Sárga: Japspeed leömlő, „Stage1” reflash. Itt látható, hogy középen elég sokat hozott a program, viszont fent csak +1LE a különbség
  • Kék: Japspeed leömlő, Injen CAI, „Stage1” Reflash. Ugyan itt már melegebb volt az idő mint a korábbi méréseknél, de látszik, hogy ebben az esetben az Injen CAI-val mind teljesítményben, mind nyomatékban vesztett az autó 7500-as fordulatig, mivel a keverék szegényebb lett a korábbi programmal, egyedül fent hozott némi többletet.
  • Piros: Japspeed leömlő, Injen CAI, Egyedi program. Az egyedi programnak köszönhetően, teljes tartományban sikerült elérni némi pluszt, de 6500-as fordulat felett jött ki igazán az Injen CAI előnye.

Az első két mérés még márciusban történt, jóval hűvösebb 22-24 fokos időben, míg az utolsó két mérés már 30-34 fokban történt. Bár hőmérséklet korrekciót tartalmaz a mérés, magasabb hőmérsékletnél az autó veszít némi teljesítményt, mivel a levegő oxigénben szegényebb.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.