Tiszanána
info@linszter.net

Stage X vs Egyedi program

Stage X vs Egyedi program

Állandó kérdés, hogy mi a különbség a Stage1 és az egyedi programozás között. A válasz egyszerű, a Stage1 program egy teljesen gyári autóhoz ideális, míg az egyedi program jellemzően akkor szükséges, ha a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, vagy több hardveres módosítás is történt az autón.

Gyári autónál megéri az egyedi program? Ez adott típustól/motortól, üzemanyagtól és egyéb tényezőktől is függ, és előre nem lehet megmondani, hogy lehet-e nagyobb teljesítményt vagy nyomatékot elérni. Módosított autóknál már más a helyzet, ott sokszor a különbség lényegesen nagyobb. Íme néhány példa:

7G Honda Accord 2.4

4-2-1 leömlő, komplett KLS 60-as rendszer és CT Icebox. Itt már nem elegendő a sima Stage1 program, ugyanis VTEC felett a módosítások miatt elszegényedik a keverék, amit korrigálni kell.

10G Honda Civic 1.5T

Teljesen gyári autó, a KTuner Stage2 programhoz képest minimálisan növelve lett a teljesítmény a turbónyomás drasztikus növelése nélkül.

8G Honda Civic Type-R

Az autó egy Injen Cold Air Intake-et és egy SRS leömlőt kapott. Gyári programmal és Stage1 programmal is lényegesen szegényebb volt a keverék a módosítások miatt, emiatt is szükséges volt az egyedi program.

8G Honda Civic Type-R

Injen Cold Air Intake-en kívül semmilyen más módosítás nem történt.

Bizonyos hardveres módosítások miatt a keverék képzés nem lesz optimális, ami természetesen a Stage1 programnál is korrigálva lesz, de egy teljesen egyedi programmal sokszor más paraméterek módosításával is lehet többletet elérni. Az egyedi programozás viszont időigényesebb, bizonyos esetekben akár 4-5órát is igénybe vehet.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.