Tiszanána
info@linszter.net

Nissan Primera P11 SR20DET

Nissan Primera P11 SR20DET

A Nissan Primera P11 GT-k gyárilag 150LE-s SR20DE motorral voltak szerelve, ez viszont kapott egy turbós SR20DET motort. ECU szempontjából, kapott egy Pulsar GTiR ECU-t Nismotronic realtime programozható modullal, PLX szélessávú szondát, 3bar-os MAP szenzort, PWM nyomásszabályzót …stb. A Nismotronicnak és a MAP szenzornak hála MAF helyett Speed Density módban lehetett programozni. Korábban kapott egy SR20DET basemap-et bejáratás céljából. A programozás során alacsony fordulaton el kellett venni némi gyújtást mivel be-be csörrent néha, így 3000 alatt csökkent a nyomaték a basemaphez képest. A nyomás a gyári 0.48bar helyett jelenleg 0.65-0.7bar, de nem hozta a kívánt teljesítményt, ezzel a nyomással 220LE körül kellene legyen. Valószínűleg a teljesen gyári SR20DE szívó motorra tervezett kipufogórendszer is közrejátszik ebben, bár a mérés során mivel alacsony fordulatról van padlózva, így adott fokozatban elvesz 3fok gyújtást teljes tartományban. 1-esből „rajtolva”, kizárólag 1-es fokozatban vesz el gyújtást, többi fokozatban már nem, és így lényegesen erősebbnek is érződik. Nem kockáztattam, hogy kikapcsoljam ezt a védelmet még a mérés erejéig sem.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

 

One Response

  1. […] autója tavaly járt nálam. Azóta felkerült egy új kipufogórendszer, de a fő dolog most az volt, hogy pár apróbb hibát […]

Comments are closed.