Tiszanána
info@linszter.net

CivicX 1.5T

CivicX 1.5T

Ez a 10. Generációs Honda Civic 1.5 Turbo alig több mint 1 éve járt nálam először. Akkor nem készült róla poszt. Teljesen gyári volt az autó és kapott egy KTuner Stage2 programot a szokásos extrákkal mint a gyári teljesítmény ECO módban, Revhang kiiktatás, Advanced VSA…stb. Ezzel a programmal +19LE és +39Nm-el lett erősebb az autó.

Idén viszont kapott az autó egy PRL Cobra Cold Air Intake-et, Race MAF-al. Első körben lemértük, hogy önmagában mennyit dob az intake. A korábbi méréshez képest csak az intake hozott +20LE-t és +28Nm-t.

Az üzemanyag picit dúsabb volt a kelleténél, így finomítottunk még a programon. Sikerült még +7LE-t és +7Nm-t faragni és a nyomás még mindig max 1.5bar körül mozog.

Érdekességképpen az alábbi grafikonon látható a különbség a teljesen gyári program és a PRL Cobra CAI + egyedi program között. +46LE és +74Nm. A nyomatékot próbáltam 360Nm alatt tartani, de még így is látszik, hogy a kipörgésgátló közbe szól.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.