Tiszanána
info@linszter.net

7G Civic 2.0 VSA / FRV 2.0 / CRV 2.0 Reflash

A 2001-2005 között gyártott, K20A3 motorral szerelt 7. generációs Civic VSA-hoz sokáig nem volt elérhető szoftveres megoldás. A korábbi KTuner, Hondata, Doctronic ECU megoldások ennél a típusnál nem alkalmazhatóak, mivel a motor elektromos pillangóval rendelkezik. Most már viszont a 7. generációs Accordokhoz hasonlóan, OBD csatlakozón keresztül lehetőség van a teljes programozásra. Nyílván a K20A3 nem az a motor, amiből hatalmas teljesítmény többletet lehetne kihozni programozással, de lehetőség van javítani a karakterisztikáján és az esetleges hardveres módosításokhoz hozzáigazítani a programot. Maga a gázpedál karakterisztika még a sokat szidott 8G Civic 1.8-nál is butább. 40% gázpedál állásnál kevesebb mint 15%-ot nyit a pillangó, 70%-nál pedig kevesebb mint 45%-ot.

Gyári gázpedál karakterisztika

A gázpedál karakterisztika és néhány egyéb paraméter változtatásával sokkal dinamikusabb lesz az autó. Részletesen itt írtam róla. Ezen felül bármilyen hardveres megoldáshoz hozzá lehet programozni a gyári ECU-t, legyen az egy egyszerű intake és kipufogó, VTEC killer vagy K20A2 hengerfej swap, de akár egy komplett K24 motor vagy turbósítás.

FRV esetében a gázpedál karakterisztika egy picit jobb, de itt is 40% gázpedál állásnál alig több mint 16%-ot nyit a pillangó, 70%-nál pedig 40%-ot. Programozás szinten itt is megoldhatóak a fentebb említett dolgok. Korábban már készült egy FRV K24A3 motorral amit az általam módosított gyári K20 ECU vezérel.

Az egyedi programozások időigényesek. A programfeltöltés 10+perc, a több darab benzin, gyújtás és egyéb táblák felprogramozása szintén több időt vesz igénybe, mivel KLine ECU és a logolás frissítése lassú.

Szívó autó programozása teljesítménymérő padon: 60ezer Ft
Turbós autó programozása teljesítménymérő padon: 80ezer Ft