Szentlőrinckáta
peter@hrtuning.com

FK2/FK8 programozás

FK2:
Az FK2 “Stage1” program alapja a Holland Van Drie Tuningtól származik amin nem kevés módosítás, javítás, korrekció történt és egyedileg módosítható. A programozás előtt az ECU-t Unlockolni/Jailbreakelni kell ami a csatlakozó pin-eken keresztül történik. Ehhez kicsit meg kell bontani a motortérben pár elemet, hogy hozzá lehessen férni. Ezután az autó OBD-n keresztül programozható. Normal és R módban, de akár fokozatonként is változtatható a teljesítmény.  Gyári autónál kb 350LE és 480Nm érhető el.
Egyéb paraméterek melyek egyedileg módosíthatók:

  • Hibakódok kikapcsolása
  • Revlimit
  • Alapjárat
  • Pops&Bang
  • Hűtőventi kapcsolási hőmérséklete
  • Revhang
  • …stb

Start/Stop kikapcsolás elvileg megoldható, de még tesztelni kell.

Az ECU Unlock/Jailbreak + programozás: 160ezer Ft

Civic FK2: Stock vs “Stage1”

FK8:
Az FK8-hoz KTuner-t szoktam javasolni ami ugyan drágább de rengeteg előnye van (Bármikor visszaállítható gyárira; hibakód olvasás/törlés; élő adat TunerView programmal; program módosítás távolról; autó eladása esetén az eszköz külön eladható…stb) viszont nem minden ECU-t támogat jelenleg. A KTuner V1.2 eszköz jelenleg 150ezer Ft-ba kerül. Raktáron nem tartok, csak megrendelésre. A programozás előtt itt is Unlockolni/Jailbreakelni kell a csatlakozó pin-eken keresztül, de FK2-vel ellentétben itt egyszerűen hozzáférhető az ECU. Az ECU jailbreak +40ezer Ft-be kerül. Jailbreak után már szintén OBD-n keresztül programozható az autó. Itt is minden módban és külön fokozatonként is változtatható a teljesítmény. Gyári autónál kb 360LE és 500Nm érhető el.

KTuner V1.2 + ECU Unlock/Jailbreak + programozás: 190ezer Ft

Amennyiben KTuner nem támogatja az ECU-t akkor nélküle is megoldható, viszont időigényesebb. Ilyen esetben az FK2-höz hasonlóan 160ezer Ft-be kerül

KTuner Stage1