Szentlőrinckáta
info@linszter.net

Tudnivalók programozás előtt

Időtartam:

Stage1 program esetén típustól függően 30perc és 2óra közötti időre kell számítani amennyiben nincs semmi probléma. Egyedi programozásnál ez akár 5-6 óra vagy akár több is lehet, ezért ilyen esetben az autót csak úgy tudom vállalni, ha az autó itt marad.

 • 7G Accord, 7G Civic VSA, FRV 2.0 esetén ha program feltöltés közben probléma lép fel, akkor az ECU-t minimum 2 óra helyreállítani. Ilyen esetre van tartalék ECU-m.
 • FK2/FK8 Type-R esetén az ECU-t programozás előtt “Unlockolni/Jailbreakelni” kell ami plusz idő és ehhez fizikailag hozzá kell férni az ECU-hoz.
 • Amennyiben az autó olyan szoftver verzióval rendelkezik amely nincs még meg és nagyban eltér a hasonló verzióktól, akkor annak visszafejtése és a paraméterek/táblák megkeresése minimum 1-2 óra.
 • 8G Civic Type-R esetében előfordulhat, hogy az 1-es vezérlőszonda nem működik megfelelően. Hibát nem dob sajnos, de padlógázon nem megfelelő értéket mutat. Ilyenkor a vezérlőszonda cseréje szükséges, anélkül nem lehet megfelelően felprogramozni az autót.

Elvárások:

 • Az autó megfelelő műszaki állapotban, közúti közlekedésre alkalmasan érkezzen.
 • Legyen benne olaj és hűtővíz, legyenek rajta megfelelő gumik, fék és a futómű se álljon össze vissza.
 • Félkész, összetákolt, fényezésre/lakatolásra előkészített/szétszedett autóval nem foglalkozom.
 • Bármilyen hibakóddal rendelkezik az autó, azt előre jelezd.
 • Az autó legyen minimum félig tankolva és azzal az üzemanyaggal gyere, amivel az autót a jövőben használni is fogod. Nem tudom rendesen felprogramozni az autót 95-ös benzinre, ha épp 100-as van benne.
 • A programozás nem családi piknik, kérlek a megbeszélt időpontra egyedül érkezz, ne családdal/haverokkal. Nálam nincs tuningműhely, váróterem…stb, ezek nem szükségesek egy autó programozásához.
 • Az autó ne legyen teli szeméttel, felesleges dolgokkal (rakás aprópénz, üres energiaitalos dobozok, alkatrészek, csavarok….stb).

Programozás menete:

A programozás előtt, közben és után is teljesítménymérés történik. Reflash alapú autóknál minden egyes program módosítás után, a feltöltés típustól függően 2-15perc. Stage1 program esetén minimális módosítás megoldható, de amennyiben egy intake, leömlő vagy más módosítás miatt a Stage1 program már nem elég és egyedi program szükséges, azt csak egy másik időpontban tudom megoldani. A mérés DynoPro eszközzel történik, melyet az egyik hátsó kerékhez kell rögzíteni és Inertia padhoz hasonlóan szöggyorsulást mér. Ehhez meg kell adni az autó súlyát és a kerékátmérőt. Az eszközt csak normál csavarra/anyára lehet felszerelni és olyan felnire, ahol a csavar/anya mellett van elég hely.

A mérés 3. fokozatban történik, alacsony fordulatról tiltásig forgatva, majd 10 másodpercig gurulni kell. Mivel a súly nem mindig 100% pontos, így a mérés során a programozás előtti és utáni eredmény különbsége a lényeges. Rossz időjárás esetén a programozást egy másik időpontra kell ütemezzük.

DynoPro mérés folyamata.