Tiszanána
info@linszter.net

7G Accord K20Z2 Reflash

7G Accordoknál lehetőség van a gyári ECU szoftverének teljesen egyedi módosítására OBD-n keresztül, vagy ECU cserével KTuner eszköz használatára. Előbbi előnye, hogy lényegesen olcsóbb, nem kell másik ECU-t és külön hardvert vásárolni, viszont programozása időigényesebb a lassú KLine kommunikáció miatt. Mindhárom típusnál rengeteg paraméter változtatható, mint pl. üzemanyag, gyújtás, fordulatszám tiltás, „pops & bangs”, VTC, hibakódok, alapjárat…stb

A K20Z2 már elektromos gázpedállal/pillangóval van szerelve nem úgy mint a K20A6, ami lényegesen csökkenti a vezetési élményt. Alacsony sebességnél 20% gázpedál állásnál is csupán 6%-ot nyit a pillangó. Ezt módosítva sokkal rugalmasabb lesz az autó. Egyéb paramétereiben megegyezik a korábbi K20A6-al, a VTEC szintén 2200-3100 között nyit terheléstől függően, viszont az üzemanyag, gyújtás és szívóoldal tengely fokolásának (VTC) optimalizálásával lehet némi pluszt elérni. Nyílván itt sem fogunk +10-20LE különbséget kapni egy szimpla programozással. Szívó és kipufogó oldali módosítás utáni egyedi programozásra van lehetőség, sőt a gyári ECU-val akár egy K20A2 vagy K24A3 motor is felprogramozható amennyiben maradunk az elektromos gázpedálnál/pillangónál.

K20Z2 DBW vs Throttle

Lehetőség van KTuner InECU használatára amivel részben realtime programozható lesz az autó, de ehhez szükség van USDM 2006-2007 DBW Accord RAD-A05…A09 manuális ECU-ra, automata esetén pedig RAD-A55…A59, RAD-A81…A83, RAD-L55…L59 vagy RAD-L81…L83-ra. Automata ECU-t lehet használni manuális autónál. Sajnos ilyen esetben a tempomat nem biztos, hogy működni fog.

RAD-A58 ECU + KTuner InECU + Bluetooth modul

Szintén lehetőség van USDM 2007-2008 TSX ECU + KTunerFlash V1.2 vagy V2 használatra, viszont ez lényegesen költségesebb. Erről az alábbi LINKEN írtam részletesen.

Az egyedi programozások időigényesek. A programfeltöltés 10+perc, a több darab benzin, gyújtás és egyéb táblák felprogramozása szintén több időt vesz igénybe, mivel KLine ECU és a logolás frissítése lassú.

Szívó autó programozása teljesítménymérő padon: 60ezer Ft
Turbós autó programozása teljesítménymérő padon: 80ezer Ft

Accorddal kapcsolatos bejegyzések.