Tiszanána
info@linszter.net

7G Accord K20A6 Reflash

7G Accordoknál lehetőség van a gyári ECU szoftverének teljesen egyedi módosítására OBD-n keresztül, vagy ECU cserével KTuner eszköz használatára. Előbbi előnye, hogy lényegesen olcsóbb, nem kell másik ECU-t és külön hardvert vásárolni, viszont programozása időigényesebb a lassú KLine kommunikáció miatt. Mindhárom típusnál rengeteg paraméter változtatható, mint pl. üzemanyag, gyújtás, fordulatszám tiltás, „pops & bangs”, VTC, hibakódok, alapjárat…stb

K20A6

A korai K20A6 motorok az újabbaknál abban térnek el, hogy ezeknél sima bowdenes gázpedál/pillangó van, míg az újabb K20Z2 modelleknél és a K24A3-nál elektromos. Ezeknél a típusoknál az üzemanyag, gyújtás és szívóoldal tengely fokolásának (VTC) optimalizálásával lehet némi pluszt elérni. Nyílván egy ilyen szívó motornál nem fogunk +10-20LE különbséget kapni egy szimpla programozással. A VTEC ezeknél a motoroknál kis terhelésnél 3100-as fordulatnál nyít, míg nagy terhelésen már 2200-nál. Szívó és kipufogó oldali módosítás utáni egyedi programozásra van lehetőség, sőt a gyári ECU-val akár egy K20A2 vagy K24A3 motor is felprogramozható amennyiben maradunk a bowdenes gázpedálnál/pillangónál.

Lehetőség van KTuner InECU használatára amivel részben realtime programozható lesz az autó, de ehhez szükség van USDM RAD-A01…A04 vagy RAD-L01…L04 manuális ECU-ra, automata esetén pedig RAD-A51…A54, RAD-A61…A64, vagy RAD-L51…L54-re. Automata ECU-t lehet használni manuális autónál.

RAD-A58 ECU + KTuner InECU + Bluetooth modul

Az egyedi programozások időigényesek. A programfeltöltés 10+perc, a több darab benzin, gyújtás és egyéb táblák felprogramozása szintén több időt vesz igénybe, mivel KLine ECU és a logolás frissítése lassú.

Szívó autó programozása teljesítménymérő padon: 60ezer Ft
Turbós autó programozása teljesítménymérő padon: 80ezer Ft

Accorddal kapcsolatos bejegyzések.