Tiszanána
info@linszter.net

Rólunk

Többes számban írtam, de valójában a Linszter Performance 1 főből áll, viszont több ismerős van aki segít és részt vesz fejlesztésekben és autó építésekben. A Honda programozás 17éve, 2006-ban kezdtem, mikor megvettem az első Hondámat, egy 1988-as Honda Civic 1.6i-t. Ez 2007-ben kapott ESI hengerfejet, majd egy T3 turbót és mindezt a programozott gyári OBD0 ECU vezérelte.

Ekkor még nagyon kezdetleges cipőben jártak mind a szoftverek és az információk a Honda Tuning témában. Akkoriban rengeteg utólag turbósított Hondát programoztam, de volt magas kompressziós szívó és kompresszoros D16 is. Néhány évvel később készítettem egy saját android alkalmazást (Linszter Datalog), ami képes volt az OBD1 ECU-kból nyert adatot Bluetoothon keresztül kijelezni, majd 2010-től ezt az alkalmazást követte a jelenleg is elérhető TunerView Android és TunerView iOS alkalmazások, melyeket folyamatosan próbálok fejleszteni. Ekkor már részben az amerikai HRTuning-nak dolgoztam, mely a Neptune szoftvert fejlesztette Honda OBD1 ECU-hoz. A HRTuning tulajdonosának másik cége a KTuner, mely 2005 utáni reflash alapú Hondákhoz kínál tuning megoldást, így néhány évvel később már a reflash alapú Hondák programozása is bejött a képbe. Ezek között rengeteg 8G Civic FN2 Type-R volt, 10G Civic 1.5 Turbo, 9-10G Civic Type-R, utólag turbósított 8G Civic 1.8….stb. Ez idő alatt sikerült rájönni és megtanulni, a gyári Honda ECU-k nagy részének visszafejtését, így manapság már ezzel is aktívan részt veszek a KTuner szoftver fejlesztésében is. Ennek köszönhetően a legtöbb benzines Honda ECU-t, bármilyen speciális szoftver nélkül tudom programozni, mivel meg tudom keresni a szükséges paramétereket az ECU-ban és módosítani azokat, mint pl. az utólag turbósított 9G Civic 1.8, amit egyik „tuning” program sem támogat.

Legyen szó 2003 utáni Accordokról, 2006 utáni Civic-ekről, CRV, CR-Z, FRV, HRV, Jazz, Legend, szinte bármelyik teljesen egyedi programozása megoldható. Hondák mellett más márkák programozása is elérhető.