Tiszanána
info@linszter.net

9G Civic 1.8 Turbo

9G Civic 1.8 Turbo

Ez egy elég hosszadalmas projekt és még koránt sincs kész teljesen. Hardver oldalról májusban készült el először a turbósítás, de később néhány probléma miatt, az egész cooler csövezést újra kellett tervezni. Ha minden igaz, ez az első Európai 9G Civic 1.8 Turbo, legalábbis ilyen formában. Program oldalról több hónapnyi előkészület történt, hogy a gyári ECU-val működjön az autó, de programozás során is volt, hogy napokig kellett a gyári szoftvert elemezni, mivel a működése teljesen más mint a korábbi modelleké. Legfőképpen az üzemanyag befecskendezést, amit a nagyobb injektorok miatt is módosítani kellett. MAP és MAF feszültség limiteket kellett változtatni, 2-es lambda és EGR-t kikapcsolni, alapjárati minimum befecskendezési időt módosítani és sok egyéb limitet/paramétert, amiket meg is kellett találni, mivel ezt az ECU-t semmilyen ismert szoftver nem támogatja.

Még mindig van néhány apró hardveres és szoftveres dolog amit javítani kell, de az autó jelenleg 0.35bar-on üzemel ECON módban és 0.55bar-on Normál módban, visszafogott gyújtással, de így is harmadik fokozatban, 80-ról 120 km/h-ra a gyári kb. 6.3 másodperc helyett, 4.1 másodpercet tud a magasabb nyomáson.

ECON mód, 0.35bar
Normál mód, 0.55bar

 

2 hozzászólás

  1. Linszter Tuned szerint:

    […] Previous: Previous post: 9G Civic 1.8 Turbo Search for: […]

  2. […] Garage autója elég régóta készülget és bár 2022 októberében programoztam és azóta is használva van csak most volt idő újra foglalkozni vele. Végre […]

Comments are closed.