Tiszanána
info@linszter.net

7G Honda Accord 2.4

7G Honda Accord 2.4

Az alábbi Accord azért érkezett, mert kapott egy KLS leömlőt sport katalizátorral és a korábbi, más által készített „basic reflash”-elt ECU-val folyamatosan szegény keverék hibát dobott. Az üzemanyag korrekciók (Fuel Trim) bőven 25% felett voltak. Lambda szonda is cserélve lett, de az nem oldotta meg a problémát így szükség volt az egyedi programozásra. Vissza lett rakva a gyári ECU, hogy inkább az legyen programozva, így megmarad az immo is. A gyári programmal az üzemanyag korrekciók minimálisan jobbak voltak, de még mindig átlagban 15-20% között mozgott.

Üzemanyag korrekciók gyári programmal.

Első körben az üzemanyag korrekciók javítása volt a cél, hogy 0% közeli legyen. Természetesen sose lesz 0%, de ha átlagban -5% és +5% között van már nagyon jónak számít.

Nem teljesen végleges, de már javított üzemanyag korrekciók.

Teljesítmény szempontjából a mostani 700Ft-os 100-as üzemanyagárat tekintve a tulaj fő kérése az volt, hogy az autót 95-ös üzemanyaggal is lehessen használni bármikor. Mivel több mint félig volt 100-as üzemanyaggal, így a gyújtás és knock limit táblák nagyon minimálisan lettek változtatva, nehogy később a 95-ös benzinnel becsörögjön a motor. A gyári programhoz képest emiatt csak 4500-tól nőtt a teljesítmény.

Gyári program vs Módosított program

Ha egy 100% gyári autóval hasonlítjuk össze, ami szintén 95-ös benzinnel lett mérve, akkor a különbség még nagyobb, így látszik, hogy VTEC felett a leömlő lényegesen javít a teljesítményen.

100% gyári autó 95-ös benzin VS KLS leömlő + egyedi program, 95-ös benzinre programozva

Ugyanaz a két autó, de itt már a 100%-ban gyári autó is kapott egy „Stage1” reflasht.

100% gyári, 95-ös benzin, Stage1 reflash VS KLS leömlő + egyedi program, 95-ös benzinre programozva

Az autó gyenge pontja most a gyári intake és kipufogó rendszer, ami a jövőben módosítva lesz. Összehasonlítva egy korábbi autóval, ahol komplett kipufogórendszer volt, egy 3″-os csövön hideglevegő lett felvezetve a szűrőhöz és 100-as benzinre lett programozva, igencsak van még tartalék amit ki lehet hozni.

KLS leömlő + egyedi program, 95-ös benzinre programozva VS KLS leömlő+full kipu+hideglevegős mod+egyedi program, 100-as benzin

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.