Tiszanána
info@linszter.net

KSwap EJ – Part 3.

KSwap EJ – Part 3.

Hosszú idő után végre kezd összeállni az autó. Télen sajnos nagyon kevés idő volt rá, így tolódott a projekt. A motor viszonylag hamar bekerült, de rengeteg apró dolgot kellett beszerezni még és rá kellett jönni pár dologra, hogy hogyan is kéne megoldani.

A váltó bowden nem volt pontos, így a konzolt hátrébb kellett rakni a váltón. Az olcsó átalakító kábelnél természetesen egy szál el volt kötve és némi időbe tellett megtalálni a problémát. Mivel 2005-2006-os Acura RSX ECU került az autóba, így a gyári szélessávút is külön be kellett kábelezni.

Jelenleg az autó hibamentesen üzemel, de azért még van pár dolog amit meg kell oldani. Sebesség szenzortól néha nem jön jel. Termosztát valószínűleg nyitva marad mert lassan melegszik be és utazó tempónál 70-75fok közötti a vízhőfok. Hűtőventit be se kötöttem még, lehet nem is fog kelleni. Levegő szűrőt még át kell helyezni, mert a beszívott levegő elég magas, mivel közvetlen a hűtőtől kapja a meleget. Futómű oldalon kell némi felújítás, plus hátra van még a hátsó tárcsafékes futómű és a Wilwood fékek beszerelése. Külsőleg egyelőre marad a jelenlegi leharcolt állapot.

Program terén még szinte gyári. KTuner PRB codebase az alap, mivel ez adja a legtöbb extra funkciót, viszont minden benzin, gyújtás, knock limit…etc tábla a gyári K20A3 PNF ECU programjából van. Üzemanyag táblákat korrigáltam, mivel a szívó és kipufogó oldal is más. Gyújtást egyelőre nem bántottam, de kíváncsiságból mértem párat különböző fix VTC fokolással teszt céljából. Látható, hogy milyen sokat számít egy jó VTC beállítás egy K-s motoron.

Végezetül egy összegzés, hogy mik a módosítások jelenleg és néhány kép plus egy rövid videó. Futómű felújítás és egy komolyabb teszt után újra jelentkezem a tapasztalatokkal.

Módosítások:

  • 1994 Honda Civic Coupe
  • 2004 Honda Civic 2.0 VSA 160LE-s K20A3 motor + váltó
  • EP3 Type-R szívósor + pillangó
  • 2003 Honda Accord K24A3 leömlő
  • Remus sportkatalizátor
  • K-Tuned copy billet shifter
  • 05-06 Honda RSX ECU + KTuner R1 + TunerView