Tiszanána
info@linszter.net

27. DragRacing Kupa – Kiskunlacháza

27. DragRacing Kupa – Kiskunlacháza

Szeptember 11.-én került megrendezésre a Szlalom Országos Bajnokság következő fordulója. Az előző versenyen Fehér Jani és Kubinyi Gábor, akik egész évben a kategória első helyéért csatáztak, megegyeztek, hogy ezen a versenyen mindketten Jani autójával indulnak, a következő versenyen pedig Gáboréval. Korán kiértünk, kipakoltunk. A pályabejárás során látni lehetett, hogy elég gyors a pálya, majd Jani úgy döntött, hogy a lágyabb gumikat fogja használni ezen a versenyen. Az edző kör során kiderült, hogy több helyen bizony a 3. fokozat is kelleni fog.

Kubinyi Gábor az edző körön vezette először az autót ami elsőre szokatlan volt neki mind teljesítményben, mind fékerőben.

Következett az első mért kör. Janinak sikerült elfékezni az első visszafordítót, de ennek ellenére egy kategória 1. és egy abszolút 5. időt jelentett 1:30,424-el, bár később kiderült, hogy elvitt egy bóját, így +2 másodperc büntetést kapott, amivel visszacsúszott az abszolút 6. helyre.

Gábornak még szoknia kellett az autó, az első körön 1:35,171-es időt sikerült futni, de sajnos ami második időt jelentett volna, viszont hibája is volt így 6 másodperces büntetést kapott, amivel a kategória 4. helyre került az első kör után.

Második körre állított a futóművön kicsit ami érzésre jobb volt, viszont nem sikerült tiszta kört futni, de 1:31,723-al még így is maradt a kategória 1. hely és az abszolút 8.

Gábor a második körre tudott javítani az időn, 1:34,435-el, viszont ismét volt bója hibája, de még így is sikerült feljönni a kategória 2. helyre.

Harmadik körre már közeledtek az esőfelhők, a futam előtt még szemerkélt is, de szerencsére nem áztatta el a pályát. Jani ismét futott egy egész jó időt 1:30,971-el, viszont pár kanyart sikerült kicsit szűkre venni és 4 bóját elvinni ami 8 másodperces büntetést ért. A kategória 1. hely így is meglett, abszolútban pedig a 7. helyet sikerült megszerezni.

Gábor a 3. körben ismét javított 1:34,049-es idővel, nulla bója hibával. Sajnos az első visszafordítónál nagyon elfékezte magát és túlcsúszott, emiatt nagyon sok idő ott maradt. Így is sikerült a kategória legjobb idejét futni ebben a körben és így az összetett kategória 2. hely könnyedén meglett.

A következő versenyen mindketten Gábor Suzuki Balenojával mennek, így ismét érdekes és izgalmas verseny lesz.