Tiszanána
info@linszter.net

KSwap EJ – Part 4.

KSwap EJ – Part 4.

Bő egy éve nem írtam semmit erről a projektről, igazán nem is volt idő vele foglalkozni. 2022 októberben bekerült az EP3 himbasor és tengely (Köszi Franco Garage). A K20A3 motorban kipufogó oldalon nincs VTEC és egy himba van, szívó oldalon pedig 2 himba van és nincs LMA. Ahhoz, hogy az EP3 himbasort be lehessen rakni, kicsit trükközni kell. A középső és bal oldalon himba VTEC stiftjét meg kell cserélni. Így a bal oldali szelepek mindig VTEC-ben lesznek és csak a jobb oldali fog váltani adott fordulatnál.

Sajnos idő nem volt teljesen felprogramozni így egy kezdetleges programmal mentünk ki tesztelni Kakucs-Ringre. Sajnos a kipufogó nem volt a helyzet magaslatán így csak pár kört mentem.

2023 áprilisig pihent az autó, majd elővettük, kapott egy új kipufogórendszert a leömlő után (Köszi Fehér János), Maxspeedingrods futóművet és traction bart (Szerelést köszi Origin Cars), mivel indulni szerettem volna a május 6.-i Dunaújvárosban rendezett szlalom OB-n. Ahogy lenni szokott, ismét nem jutott elég idő a programozásra, így csak az üzemanyag lett korrigálva. Az autó egész jól muzsikált, de érezhetően volt még benne bőven potenciál és nekem sem árt a gyakorlás.

Ma (Július 6.) gondoltam faragok kicsit a programon, mivel szombaton ismét szlalom OB Kakucs-Ringen. Mivel a leömlő még mindig egy gyári Accord K24 leömlő és a kompresszió is alacsonyabb mint az EP3 K20A2 motorja, így egy 180LE körüli teljesítménnyel bőven megelégszem, hisz böngészve a neten, hasonló eredményeket lehet látni ilyen setuptól. Próbáltam több VTC fokon mérni és javítgatni a programot, aminek eredményei itt láthatók:

Fix 0 fokos VTC előtte/utána:

Fix 15 fokos VTC előtte/utána:

Fix 30 fokos VTC előtte/utána:

Fix 0, 15, 30, 40, 50 fokos VTC végleges:

Végleges program:

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

Mértem párat Dragy-vel, de 1-es fokozatban nem nagyon van tapadás, a 1/4 mérföldes mérésnél pedig korábban elvettem.

Összességében teljesen elégedett vagyok az autóval. Súlyban és teljesítményben is lehet még faragni, mivel a beszívott levegő bőven 40 fok felett van a nagy hűtő miatt. Július 8.-án ismét szlalom OB, ahol tesztelünk.

Jelenlegi Setup:

  • 1994 Honda Civic Coupe
  • 2004 Honda Civic 2.0 VSA 160LE-s K20A3 motor + váltó
  • EP3 Type-R himbasor + tengelyek
  • EP3 Type-R szívósor + pillangó
  • 2003 Honda Accord K24A3 leömlő
  • Egyedi kipufogórendszer
  • K-Tuned copy billet shifter
  • 05-06 Honda RSX ECU + KTuner R1 + TunerView

 

One Response

  1. […] rendezték a Szlalom OB futamát ahol STR kategóriába neveztem, hogy próbálgassam az autót. A legutóbbi programozás után, úgy érzem az erő egyelőre elég, de rengeteget kell fejleszteni a futóművön és egy […]

Comments are closed.