Tiszanána
info@linszter.net

2003 Accord K24 AT + KTunerFlash V1.2

2003 Accord K24 AT + KTunerFlash V1.2

A 7G Honda Accord K24-hez többféle megoldás is lehetséges a programozásra.
– Gyári ECU reflash
– 2005-2006 USA ECU swap + KTuner InECU hardware
– 2007-2008 Acura TSX ECU swap + KTunerFlash V1.2

A cél az volt, hogy a TunerView alkalmazást lehessen használni. Gyári ECU-val ez nem megoldható mivel csak szabvány adatokat lehet kiolvasni és azt is elég lassan. A 2005-2006 ECU + KTuner InECU megoldással elvész a tempomat lehetősége és automata váltós modelleknél nem működik. Így maradt a 2007-2008 Acura TSX ECU + KTuner V1.2.

07-08 Acura TSX ECU + KTunerFlash V1.2

Két fajta TSX ECU használható, 37820-RBB-A21 (Manuális) és 37820-RBB-A71 (Automata). Az automata váltós ECU használható manuális váltóval is. Mivel az adott autó automata váltós így az RBB-A71 került be. A 7G Accord KLine kommunikációt használ viszont a TSX ECU már CANBUS-t, így szükséges volt némi átalakításra. Be kellett szerezni CANBUS csatlakozót mely az Accordokban megtalálható a kesztyűtartó mögött egészen felül, plusz két darab nyers PIN-t ami megyezik az OBD csatlakozóéval. Ezen kívül szükségünk lesz egy eszközre és szoftverre, hogy a VIN-t felírjuk az ECU-ra és az immo-t újra taníttassuk.

Ebből egy db csatlakózóra van szükség amiben a piros és fehér vezeték van középen. Ezt meg kellett toldani annyi vezetékkel, hogy elérjen az OBD csatlakozóig.

A kesztyűtartót kiszedve egész felül megtalálható ez a csatlakozó.

Elég nehéz beszenvedni a csatlakozót ezen a szűk helyen. Ügyelni kell, hogy a piros/fehér vezeték elhelyezkedése stimmeljen a többivel. Ezután a két szálat át kell húzni az OBD csatlakozóhoz.

Az OBD csatlakozóban a PIN 14.-en található szürke Immo szálat át kell helyezni PIN 1-re. A fehér szálat amit behúztunk a PIN 6-ra, a pirosat pedig a PIN 14-re kell kötni.

Miután ezzel megvagyunk, kiszedhetjük a régi ECU-t és berakhatjuk a TSX ECU-t.

Ha ezzel meg vagyunk akkor jöhet a VIN és immo csere. Én Autel MaxAP200-at szereztem be erre a célra. 20ezer Ft alatt beszerezhető OBD eszköz amivel tudunk immo-t tanítani, hibát kiolvasni …stb. Első csatlakozáskor a Autel-el ki kell olvasni a VIN számot majd mielőtt továbblépnénk át kell írni a saját VIN számunkra így ez bekerül az ECU-ba. Ezután a speciális funkcióknál az immo-t választva kell egy „PCM/ECM replacement”-et elvégezni. Két percbe se telik és innentől akár be is indul az autó, de hibát fog jelezni.

A KTuner eszközt használva tudjuk programozni az autót az OBD-n keresztül. 2007-2008 TSX programot választva két dolgot mindenképpen módosítani kell. Ki kell kapcsolni a másodlagos motorhőmérséklet szenzort, mivel ez nincs az Accordokban, továbbá ki kell kapcsolni az „EVAP Control Monitor”-t. Miután reflasheltük az ECU-t a hibák eltünnek, működik a klíma, tempomat és minden gyári funkció, továbbá a TunerView alkalmazás is használható.