Tiszanána
info@linszter.net

ECU Program „fejlesztés”…

ECU Program „fejlesztés”…

Rengeteg chiptuning cég van akik bármilyen márkát tuningolnak, de sajnos ezek az esetek nagy részében egy külső cégektől veszik a már kész fájlokat, amit csak feltöltenek és nincs valós programozás mögötte. Teljesen gyári autóknál ez általában működik is, de ha már bármi módosítva van az autón akkor ez kevés. Bizonyos fájlokban védelmek és olyan DTC-k is ki vannak kapcsolva, amik szükségesek lennének. Ilyennel van saját tapasztalatom, ahol ki voltak kapcsolva a MAF, Misfire, alacsony és magas üzemanyagnyomás és egyéb hibák és egy probléma esetén diagnosztizálni se lehetett rendesen az autót.

Szinte az összes benzines Honda programozható, viszont ezekhez nem lehet fájlokat vásárolni, így egyedi programot kell készíteni. Ez sokkal időigényesebb és előre nem lehet megmondani, hogy mit lehet a programozástól várni. Ilyenkor az ECU tartalmát ki kell olvasni és visszafejteni. Ez önmagában min 1-2 óra. Ezután lehet tesztelni, hogy az autó hogyan reagál gázpedál, gyújtás, VTC…stb változtatásra, üzemanyag arány megfelelő-e mindenhol mindezt úgy, hogy a gyári kopogás védelem és lambda szabályozás részterhelésen megmarad. Ha már egy autóhoz van fejlesztett és bevált program, akkor az könnyen módosítható.

Vannak akik más márkák programozásával is keresnek. Mindig elmondom, hogy megoldható de nem a fentebb említett „veszek fájlt és csak feltöltöm” módon, én jobban szeretem ha tudom is mit miért csinál az ECU, az adott módosítás mit változtat és szükség esetén tudok is megfelelően beavatkozni.

Amennyiben szeretnél kedvezményes vagy akár ingyen programozást és nem csak 1 órát szánsz rá, hogy valaki feltöltsön egy random fájlt, hanem hajlandó is vagy nélkülözni az autód 1-2 napra egy olyan program fejlesztésére amihez még nincs, akkor keress meg e-mailben.