Tiszanána
info@linszter.net

7G Honda Accord 2.4

7G Honda Accord 2.4

Ez az Accord elég régen járt nálam, akkor még teljesen gyári volt és egy szimpla „Stage1” programot kapott. Most viszont felkerült egy 4-2-1 leömlő test pipe-al, komplett KLS 60-as rendszer és egy CT Icebox. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyári autónál jól működő „Stage1” program ilyen módosításoknál már nem elegendő. Itt is látszott, hogy VTEC felett bizony elszegényedik a keverék, amit korrigálni kell.

Az egyedi programnak köszönhetően középtartományban elég szép többletet lehetett még előhozni a „Stage1” programhoz képest.

Itt pedig látható, hogy mekkora a különbség egy teljesen gyári autóhoz képest.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

 

One Response

Comments are closed.