Tiszanána
info@linszter.net

Civic B16 Turbo

Civic B16 Turbo

Az Origin Cars műhelyéből érkezett ez a 6G Civic VTi, kovácsolt hajtókarokkal, 9.0:1 kompressziós kovácsolt CP dugókkal, 1000cc-s Grams Performance injektorokkal, PLX szélessávú lambdaszonda, OBD1 P28 ECU NeptuneRTP-vel programozva. A Neptune szoftvernek is köszönhetően, az autó elsőre indult, hiába az 1000-es injektorok és ellenben más szoftverekhez képest, a lambdaszonda szabályzás is tökéletesen működik a szélessávú szondával.

Első indítás.

Jelenleg 0.9bar-t tölt a turbo, mivel akadt néhány probléma amit orvosolni kell. A problémák javítása után emelünk a nyomáson, de már így is szépen szedi a lábát.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

A programozás során rengeteg mérés történik, íme egy kép, hogy miként is alakul a teljesítmény. Mindig egy biztonságos programmal kerül fel, majd onnan van növelve a teljesítmény. Első körben VTEC nélkül (le volt csúszva a VTEC csatlakozója), 207LE-t tudott, majd a programot finomítva 235LE-re nőtt. VTEC-el 265LE-ről indult és 290LE-re sikerült növelni a teljesítményt.

 

One Response

  1. […] újra elhozta a 6G Civic B16 Turbóját, hogy egy picit finomítsunk rajta. A cél nem a max teljesítmény volt, hanem egy relatív […]

Comments are closed.