Tiszanána
info@linszter.net

Civic FN2 Type-R

Civic FN2 Type-R

Ismét egy tökéletes példa a „szívót nem éri meg” és hasonló szövegek ellen. Ezen az FN2-n egy Injen Cold Air Intake van és katalizátor után egy Spoon Sport N1 kipufogó rendszer. Sajnos a szokásos hiba itt is előjött, miszerint az 1-es szonda fals értéket mér. Padlógázon 14.5-es AFR-t mutatott, miközben a befecskendezési idő lényegesen nagyobb volt a gyárihoz képest. A Stage1 program azért felkerült, hogy padlógázon ne legyen túl dús a keverék, de szonda csere után újra korrigálunk a programon. Csúcsban +11LE és +15Nm lett pici finomítás után, de 4600 körüli fordulaton +27LE és +40Nm. Nyílván a gyári programmal a rossz szonda miatt itt eleve valamivel kevesebbet tudott, de azért innen is látszik mennyit számít a program egy ilyen szívó benzines motornál.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

 

One Response

  1. […] Ez a Type-R egy hónappal korábban volt nálam, akkor az egyes lambda szonda hibája miatt kapott egy Stage1 programot, ami elég szép adatokat hozott. Most az új szondával megnéztük lehet-e valamit még faragni rajta. Az Injen CAI miatt nagyjából -20%-al kellett korrigálni a MAF-ot teljes tartományban. Padlógázon is dúsabb volt a keverék mint kellett volna. Az üzemanyag korrekció után még sikerült pár LE-t és Nm-t találni. […]

Comments are closed.