Tiszanána
info@linszter.net

Civic FK8 Type-R

Civic FK8 Type-R

Ismét érkezet egy FK8R, mely a szintén ugyanannál a „chiptuning” cégnél lett programozva, mint a korábbi FK8. A tulaj kérése az volt, hogy gyári állapotra legyen vissza állítva az autó, de azért rá néztünk a programra is. Érdekes módon itt csak számokban adták meg a gyári mérést és furcsa mód 335LE-t és 429Nm-t mértek. Programozás után 360LE és 524Nm szerepel a mérésen.

A kiolvasott program egy az egyben ugyanaz mint az előző FK8-nál. A szokásos „Diagnostic Fault Event Storage” tehát a hibatároló rész teljesen ki van iktatva, katalizátor / 2-es lambda szonda és üzemanyagnyomás hibák kikapcsolva …stb. Lemértem ezzel a programmal és nálam 342LE és 472Nm lett, ami nagyon hasonló a múltkori autóhoz képest. Nyomatékban van némi különbség. Felkerült a saját „Stage1” fájl és láss csodát, ismét elég nagy volt a különbség. Igaz, itt 3. fokozatban nyomatékcsúcson folyamatosan elkapart, ezért csak +13Nm a különbséget látni csúcsban. Ha nem kapart volna el, akkor erősen az 500Nm-t közelítené. Teljesítményben +20LE a különbség ami szinte teljes tartományban megvan. A tulaj a következő mondattal konstatálta a különbséget: „Aztak***a, eddig azt hittem jól megy az autó”. És ez csak egy átlagos, biztonságos „Stage1” program, mindenféle hibakód kikapcsolás nélkül. A mérés után vissza lett rakva a gyári program.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

 

One Response

  1. […] volt már 2db FK8 (LINK1, LINK2) ugyanattól a „chiptuning” cégtől, most itt a harmadik. Ezt az autót 310LE / […]

Comments are closed.