Tiszanána
info@linszter.net

CivicX 1.5T

CivicX 1.5T

Az alábbi 10.generációs Honda Civic 1.5 Turbo több mint 3 éve volt nálam KTuner Stage2 Reflash-re. Azóta kapott néhány módosítást az autó, de motor tekintetében mindössze egy PRL Cobra Cold Air Intake-et (Gyári MAF házzal). Az volt a cél, hogy picit finomítsunk a programon. Első körben lemértem a jelenlegi KTuner Stage2 programmal, ahol anno még az „Early Spool” és „Boost Target Ramp Rate” visszább volt véve, ami látszik is a görbén, hogy később van a nyomaték csúcs és lassabban épül fel. A program egy picit dúsabb volt mint kellene, így azon korrigáltam, a nyomást emeltem 1.50-1.55bar-ra az 1.45-ről és feljebb lettek állítva a fentebb említett funkciók. A nyomatékot szokás szerint próbáltam alacsonyabban tartani, bár a kuplung már nem volt gyári, de inkább maradjon megbízható az autó. Ezekkel a minimális módosításokkal +15LE-t és +9Nm-t lehetett elérni csúcsban, de 4500-as fordulat felett szinte tiltásig kb. +15Nm áll rendelkezésre. A szokásos extrák mint a gyári teljesítmény ECON módban, Advanced VSA, Revhang kiiktatás…stb maradtak.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

 

One Response

  1. […] 2020-ban járt nálam először KTuner Stage2 reflash-re, majd 2023. szeptemberében próbáltunk finomítani a programon, de az akkori utcai programozást félbeszakította a szakadó […]

Comments are closed.