Tiszanána
info@linszter.net

Civic FN2 Type-R

Civic FN2 Type-R

Ezen az FN2-n egy Injen Cold Air Intake-en kívül semmi változtatás nem történt, viszont P0420 hibával érkezett, ami akár katalizátor hiba is lehet, így ez befolyásolhatja a teljesítményt. Gyári mérésnél 7500-nál produkált is fura dolgokat, ami látszik is a görbén. A „Stage1” program feltöltése után egyértelműen látható/érezhető volt a nyomatéktöbblet középtartományon. Az egyedi programozás során sikerült még nyerni egy keveset, 5000-es fordulat környékén gyárihoz képest +15LE és +20Nm a különbség, de egész széles tartományban, 3500-tól 6000-ig viszonylag nagy a különbség.

* A mérés kerékre szerelhető inercia / szöggyorsulás elven működő DynoPro műszerrel történik. Mivel a pontos súly nem minden esetben ismert, így a maximális teljesítmény és nyomaték adat eltérhet, a mérés során a programok közötti teljesítmény különbség a mérvadó. A fordulatszám értéket a műszer a kerék forgásából 3000-es fordulaton kalibrálva számolja, mivel programozás során az OBD csatlakozóra szükség van a többi paraméter logolására, így a fordulatszám tiltás elérésekor esetenként 1-2LE-s kiugrás látható a méréseken.

 

2 hozzászólás

  1. […] az autó még 2022-ben járt nálam. Akkor mindössze egy Injen CAI volt rajta, viszont nem volt tökéletes az autó. A programozás […]

Comments are closed.